Slechts weinig ondernemers hebben een doordacht plan voor hun pensioen, zo blijkt uit onderzoek van Stichting Decision Makers Survey. Hoewel veertig procent van de ondervraagde ondernemers zich zorgen maakt over het eigen pensioen, geeft een op de drie ondernemers het pensioen geen prioriteit. Vooral oudere ondernemers en eigenaren van kleinere bedrijven zijn niet of nauwelijks met het onderwerp bezig.

Veel ondernemers nemen – bewust of onbewust – een flinke gok. Ze gaan er blind van uit dat de verkoop van hun bedrijf later genoeg inkomen oplevert om als pensioenvoorziening te dienen. Maar wat als die waarde te rooskleurig wordt ingeschat of het straks anders uitpakt dan verwacht? Wat zijn de gevolgen van ziekte of overlijden?

Zonder doordacht pensioenplan kunt u deze vragen niet met zekerheid beantwoorden. Hoe langer u dit onderwerp voor u uitschuift, hoe minder kans u bovendien hebt om nog in te grijpen. Bijvoorbeeld door middel van vermogensopbouw buiten uw onderneming om risico’s te spreiden of laat door een erkend Register Valuator een waardebepaling uitvoeren. Dat laatste levert niet alleen een nulmeting op, maar geeft ook inzicht in hoe u de waarde van uw onderneming de komende jaren op gestructureerde wijze kunt maximaliseren. Wilt u kortom zeker weten dat u straks daadwerkelijk van uw pensioen kunt geníeten? Zorg dan tijdig voor een gestructureerde financiële planning.

Kiest u voor zekerheid – en dus voor een inzichtelijke financiële toekomstplanning of neemt u de gok? In een vrijblijvend gesprek vertel ik u graag hoe ik u van dienst kan zijn. U kunt het contactformulier invullen of u kunt rechtstreeks contact met mij opnemen (+31 655 335 705).

Met vriendelijke groet,

Bert Hidding RV QC
Register Valuator