Interim Financial Management

Interim financial management

Heeft u extra capaciteit nodig voor een veranderproces, een tijdelijke uitbreiding van de bezetting of wegens onderbezetting? Als financieel professional kunnen wij in de rol van financieel manager, businesscontroller, financieel directeur of CFO uw organisatie op projectbasis versterken. Ook als rechterhand van de CFO of FD kunnen wij een rol van betekenis spelen. Wij kunnen voor u hands-on-projecten leiden en uitvoeren.

Acquisities en desinvesteringen

Een bedrijf kopen of verkopen kan veel vragen oproepen bij de ondernemer. Het is een proces dat elke keer uniek is en waarvan het succes bepaald wordt door een gedegen voorbereiding en zorgvuldige uitvoering om de risico’s te beperken en de doelstellingen te realiseren. Een acquisitie of een desinvestering van een bedrijfsonderdeel vraagt dan ook specialistische kennis en ervaring. Indicatio beschikt hierover en kan u niet alleen adviseren tijdens de verschillende fasen van het project, maar kan ook op een praktische manier de stappen in een koop- of verkoopproces voor u uitvoeren.

Uw Parttime CFO

De parttime CFO is een geschikte oplossing voor bedrijven in het MKB die structureel willen beschikken over een goed opgeleide en ervaren financiële professional. Wij kunnen op parttime basis de financiële functie in uw onderneming structureel versterken en het management en de directie als sparringpartner ondersteunen in strategie en operatie. Zij krijgen dan meer tijd voor het eigenlijke ondernemen. De werkzaamheden van de parttime CFO kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op:

  • structureel versterken en aansturen van de financiële functie;
  • opzetten en verbeteren van de planning- en controlcyclus;
  • stroomlijnen van administratieve en operationele processen;
  • analyseren en optimaliseren van de kostenstructuur;
  • begeleiden en ondersteunen van de directie bij het kopen en verkopen van bedrijfsonderdelen;
  • optreden als klankbord en financieel sparringpartner voor de directie;
  • fungeren als gesprekspartner voor uw accountant, belastingadviseur en banken.

Doordat de capaciteit afgestemd kan worden op de omvang en complexiteit van uw bedrijf, is een parttime CFO zowel voor middelgrote als kleine bedrijven inzetbaar. Met een parttime CFO beschikt u over een financiële professional die op de hoogte is van uw organisatie met al haar ‘ins en outs’, die tevens projecten kan begeleiden om vervolgens de resultaten in de onderneming te borgen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis intakegesprek.

Bert Hidding RV QC

partner

Bel ons

+31 655 335 705

Bezoek ons

Oliemolen 1
7751 DV  Dalen
Nederland